Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

12/10/10

Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ



Χειμαρώδης όπως πάντα ο Λάκης Λαζόπουλος, στο χθεσινό "Τσαντίρι". Πήρε την πάσα από τις πρωθυπουργικές δηλώσεις περί Πυροσβεστών και Εμπρηστών και ζωγράφισε, "ντύνοντας τον ως Πυροσβέστη και καταλήγωντας πως γιά πρώτη φορά " εμπρηστής και πυροσβέστης ήταν συννενοημένοι"...

H προσφυγή κατά του μνημονίου πήρε αναβολή

Αναβολή για τις 23 Νοεμβρίου πήρε η συζήτηση της προσφυγής κατά του μνημονίου, που είχαν καταθέσει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, σωματεία συνταξιούχων και άλλοι φορείς. Η αναβολή, η οποία αποφασίστηκε από τις εισηγήτριες, συμβούλους Επικρατείας, Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, έγινε γιατί τα αρμόδια υπουργεία -και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών- δεν απέστειλαν στο Σ.τ.Ε. τις θέσεις του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και άλλα έγγραφα που απαιτούνταν, ώστε να σχηματίσουν οι εισηγήτριες πλήρη νομική εικόνα των ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

Σημειώνεται ότι οι φορείς με την προσφυγή τους στρέφονται κατά του μνημονίου και ειδικότερα κατά των περικοπών των μισθών, των δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Φουλ μετατάξεις στο δημόσιο


Άνω κάτω έχει γίνει ο δημόσιος τομέας αφού μετά τις περικοπές μισθών απασχολούν έντονα τους υπαλλήλους οι μετατάξεις που αναμένονται με ταχύτητα τυφώνα.Περισσότεροι από 50.000 υπάλληλοι έχουν πάρει ή αναμένεται να πάρουν ώς τα μέσα του επόμενου έτους το δρόμο της μετάταξης, βάσει των ρυθμίσεων για τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα