Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

24/8/10

Κόλαφος για έξι η πρόταση του εισαγγελέα για τη φονική πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007

Την παραπομπή έξι ατόμων για τα αδικήματα του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, του εμπρησμού από αμέλεια πραγμάτων και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, προτείνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου Παναγιώτης Μεϊδάνης σε έγγραφο 121 σελίδων προς το Δικαστικό Συμβούλιο Ηλείας, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία, πριν τρία χρόνια (24/8/2007), που προκάλεσε το θάνατο 36 ανθρώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής για το φοινικόδασος της Πρέβελης

Η Πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωσε αναφορικά με το σύστημα παρακολούθησης του φοινικοδάσους της Πρέβελης.

Όπως τονίζει, το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται συχνά από φορείς της Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχει σε προγράμματα - έργα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών ως τελικός χρήστης των αποτελεσμάτων τους, όταν αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ: Η κυβέρνηση δεν έμαθε από τις φωτιές του 2007

Ξεσηκωμό των πολιτών «κόντρα στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» προτείνει ο Συνασπισμός με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών ετών από τις φονικές πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια. Υποστήριξε ότι η τραγωδία δεν οδήγησε στην εξαγωγή των αναγκαίων διδαγμάτων ούτε από την τότε ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση.
Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΕ για το σύστημα πυρανίχνευσης της Πρέβελης

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το σύστημα παρακολούθησης - πυρανίχνευσης στο φοινικόδασος της Πρέβελης παρήγγειλε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Αθανάσιος Καρούντζος.
Όπως δήλωσε δεν επιθυμεί να υπάρξει «ούτε κουκκίδα αμφισβήτησης, σχετικά με τις διαδικασίες έγκρισης του ποσού [σ.σ. για την εγκατάσταση του συστήματος] από το πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας"».

Υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για σύστημα πυρόσβεσης, αλλά πυρανίχνευσης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι το φοινικόδασος καταστράφηκε λόγω ολιγωρίας.

Διαβάστε περισσότερα