Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

29/6/10

ΜΕΛΕΤΗ «Το προφίλ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΕΜΠΡΗΣΤΗ»

Mιά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη εκπόνησε ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Υποστράτηγος Π.Σ,ε.α, νομικός, γιά το προφιλ του ¨Ανήλικου Εμπρηστή".
Στα συμπεράσματα της μελέτης εντοπίζονται τα ακόλουθα:
1) Από το σύνολο των καταδικασθέντων για εγκλήματα εμπρησμού (αστικό και δάσους), το (7,7%) είναι ΑΝΗΛΙΚΟΙ. Από αυτούς το (89,9%) είναι ΑΡΡΕΝΕΣ και το (10,1%) ΘΗΛΕΙΣ. Ειδικότερα, οι ανήλικοι που καταδικάσθηκαν για εμπρησμό (αστικό) είναι (21,2%) του αριθμού των καταδικασθέντων, ενώ οι ανήλικοι που καταδικάσθηκαν για εμπρησμό δάσους είναι (5,5%).
2) Από το σύνολο των ανήλικων καταδικασθέντων, το (42,9%) είναι ΜΑΘΗΤΕΣ (Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας) εκπαίδευσης). Από αυτούς το (87,5%) είναι ΑΡΡΕΝΕΣ και το (12,5%) ΘΗΛΕΙΣ.
3) Ο μέσος όρος των ανήλικων καταδικασθέντων για εγκλήματα εμπρησμού (αστικό και δάσους) είναι (15). Από αυτούς οι (6) καταδικάσθηκαν για εμπρησμό (αστικό) και οι (9) για εμπρησμό δάσους.

Διαβάστε το σύνολο της μελέτης.

Ξαφνικό "ψαλίδι' σε συντάξεις

«Θύματα» των περικοπών που επιβλήθηκαν στα επιδόματα των εν ενεργεία υπαλλήλων έπεσαν και 100.000 περίπου συνταξιούχοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί. Τα επιδόματα θέσης υψηλής ευθύνης που λαμβάνουν μειώθηκαν κατά 20%, γεγονός που οδήγησε σε μείωση των συντάξιμων αποδοχών τους κατά 1% με 1,8% ανάλογα και με το βαθμό τον οποίο αποστρατεύτηκαν.

Διαβάστε το δημοσίευμα από την εφημερίδα "Νέα Κρήτη" της 28-6-2010

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 2010: ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ για τις μεταθέσεις των Αξιωματικών του Π.Σ. και την πρωτοφανή περικοπή των δικαιούμενων εξόδων μετάθεσης τους.

Περικοπή ακόμα και στα ψίχουλα του επιδόματος αδείας.



Διαβάστε την επιστολή της ΕΑΠΣ προς τον Υπουργό Οικονομικών για την άδικη περικοπή ακόμα και των 250 ευρώ που δόθηκε τελικά ως επίδομα αδείας.

Ευχαριστήρια επιστολή του μέλους του Δ.Σ. Γ. Αρτοποιού

Διαβάστε την επιστολή - παρέμβαση του μέλους του Δ.Σ. Γ.Αρτοποιού